Go to section: Nature and tourism
17 november 2021, 11:30 Nature and tourism views 2677
Atenție! Cum pot călători moldovenii în Federația Rusă
17 november 2021, 11:30 Nature and tourism views 2677

Atenție! Cum pot călători moldovenii în Federația Rusă

La traversarea frontierei de stat a Federației Ruse, din data de 1 septembrie 2021, pentru cetățenii moldoveni, se aplică obligativitatea prezentării unui document medical (în limba rusă/engleză), care va confirma rezultatul negativ al unui Test PRC efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrare pe teritoriul Federației Ruse, prin intermediul aplicației mobile «Путешествую без Covid-19», care va oferi un Cod QR verde, transmite Noi.md cu referire la regional.md.

La sosire în Federația Rusă, pasagerii vor completa un “Formular de aplicare”, care poate fi descărcat aici: https://www.rospotrebnadzor.ru

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 12 luni sau persoanele care au fost bolnave de COVID-19 și s-au tratat, NU sînt scutite de obligativitatea efectuării testului PCR pentru COVID-19, cu trei zile calendaristice pînă la data sosirii pe teritoriul Federației Ruse.

Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Federația Rusă, doar dacă există motive care pot fi certificate la intrarea în țară (e necesară aprobarea prealabilă a autorităților ruse), printre care:

(a) permis de ședere/domiciliul legal;

(b) contract de muncă;

(c) reuniune familială (soț/soție/copii minori)

(d) tratament medical, dacă există o confirmare de la doctor și dacă viața pacientului este în pericol

(e) studii, în cazul în care există o aprobare scrisă, emisă de Universitate, iar omologarea acesteia trebuie depusă la Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse.

În cazul călătoriilor pentru participare la evenimente cu caracter economic, cultural, științific, religios, etc., aprobarea se face prin instituțiile rusești, organizatori ai evenimentelor, iar în cazul studenților, de către instituțiile de învățămînt din Federația Rusă.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , Rusia , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1703
Populația:
1060 locuitori

Paşcani este un sat din cadrul comunei Manta, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1060 de oameni. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1703.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.