Go to section: Nature and tourism
24 september 2021, 12:30 Nature and tourism views 3145
UE a aprins
24 september 2021, 12:30 Nature and tourism views 3145

UE a aprins "culoarea roșie" pentru cetățenii moldoveni

Consiliul UE a exclus Moldova și Bosnia și Herțegovina de pe lista "verde" a țărilor ai căror cetățeni au voie să efectueze călătorii neesențiale în contextul pandemiei COVID-19.

Despre acest lucru se menționează într-o declarație emisă de Consiliul Uniunii Europene.

În ea se menționează faptul că Consiliul a actualizat lista țărilor și teritoriilor pentru care ar trebui ridicate restricțiile privind călătoriile neesențiale. În special, pe lista "verde" au fost adăugate Chile, Kuweit și Rwanda, dar au fost excluse din aceasta Bosnia și Herțegovina și Moldova.

Astfel, se recomandă temporar restricționarea călătoriilor neesențiale din aceste țări către țările Uniunii Europene.

Se menționează, de asemenea, că decizia luată nu afectează posibilitatea statelor membre de a ridica restricția temporară la excursiile neesențiale în UE pentru turiștii vaccinați complet, și țările UE pot, la discreția lor, permite intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor care nu se află pe lista verde a țărilor dacă dețin un certificat care să confirme vaccinarea cu unul dintre vaccinuri certificate pentru utilizare în UE.

Lista verde a UE este actualizată în medie de două ori pe lună. În prezent, din ea fac parte 13 state: Australia, Canada, Chile, Iordania, Kuweit, Noua Zeelandă, Qatar, Rwanda, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud, Ucraina, Uruguay.

Source: noi.md

Keywords:

UE , restrictie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1478 locuitori

Cişmea este un sat din cadrul comunei Pelivan, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 7 km de oraşul Orhei şi la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1478 de oameni. Satul Cișmea a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.