Go to section: Nature and tourism
20 july 2021, 14:00 Nature and tourism views 2071
Noi condiții de călătorie în Irlanda
20 july 2021, 14:00 Nature and tourism views 2071

Noi condiții de călătorie în Irlanda

Noi condiții de călătorie în Irlanda. Începînd cu 19 iulie 2021, călătorii care merg spre Irlanda din Republica Moldova (țară care nu se regăsește în lista țărilor, față de care UE a aplicat mecanismul „frînă de urgență"), la intrare în țară trebuie să prezinte dovada că s-au vaccinat, sau dovada validă de recuperare/vindecare de COVID-19 în ultimele 180 de zile. În acest caz, prezentarea testului nu mai este necesară și nu se va aplica carantina legată de călători.

În cazul neprezentării unuia dintre cele două acte, călătorul va fi obligat:

• să prezinte dovezi ale unui test RT-PCR negativ sau „nedetectat", efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda;

• să se autoizoleze pe un termen de 14 zile;

• dacă persoana obține un rezultat negativ de la un test RT-PCR efectuat din ziua a 5-ea după sosire în Irlanda, atunci va putea părăsi carantina.

În scopuri de călătorie, sînteți considerat vaccinat dacă ați fost vaccinat cu un vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului cu numărul recomandat de zile după doza finală. Informația detaliată o puteți găsi aici

Completarea unui formular de localizare a pasagerilor () înainte de călătoria în Irlanda este obligatorie pentru toți cu anumite excepții. Nerespectarea acestei condiții reprezintă infracțiune

Copiii cu vîrsta cuprinsă între 7 și 17 ani trebuie să aibă un test RT PCR negativ cu excepția cazurilor cînd pot prezenta dovezi valide de vaccinare sau recuperare. Copiii de orice vîrstă însoțiți de un adult vaccinat sau recuperat, nu vor fi obligați să se autoizoleze după sosire. Totodată, în cazul cînd însoțitorul adult va fi obligat să se autoizoleze, atunci toți copiii la fel vor fi supuși carantinei obligatorie.

Source: tv8.md

Keywords:

Irlanda , reguli , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
112 locuitori

Ţiganca Nouă este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 112 oameni. Satul Ţiganca Nouă a fost înființat în anul 1965.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.