Go to section: Nature and tourism
20 july 2021, 11:30 Tourism in Moldova views 2238
20 july 2021, 11:30 Tourism in Moldova views 2238

Proprietarul unui complex turistic: "Am supraviețuit datorită oamenilor din țara noastră"

Complexul turistic unic Vila Etnica, situată în cea mai pitorească zonă a Moldovei - rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi, în Butuceni, a reușit să depășească greutățile și dificultățile legate de pandemie și să supraviețuiască, datorită locuitorilor din țara noastră, care au început să viziteze mai des pensiunile agro-turistice locale în condițiile restricțiilor de călătorie în străinătate.

Despre aceasta a relatat pentru portalul Noi.md, proprietarul complexului turistic, Vladimir Parnov.
Vorbind despre greutățile din timpul pandemiei, el a menționat că, din cauza pandemiei de coronavirus, au apărut multe dificultăți și nu atît în timpul pandemiei, cît după ce au fost ridicate restricțiile.
"Nu putem găsi oameni pe care să-i angajăm la lucru. Și aceasta este o mare problemă. În timpul acestor evenimente, mulți oameni au plecat în străinătate din rîndul lucrătorilor în bucătărie, chelneri, barmani și alte persoane care erau angajați în afacerea cu restaurante. Și aceasta este cea mai mare problemă pentru noi acum. Putem spune că am supraviețuit pandemiei, datorită faptului că mulți cetățeni ai țării au început să viziteze locațiile interne. Nu au avut ocazia să plece în străinătate și au vizitat astfel de pensiuni agricole precum Vila Etnica și datorită locuitorilor noștri am reușit să supraviețuim. În principiu, ne descurcăm bine cu vizitatorii, iar imediat după încheierea stării de urgență, aici au început să vină mulți oameni, iar acești oameni sunt în principal locuitori de-ai noștri", a subliniat Vladimir Parnov.

Complexul turistic este situat în cea mai pitorească zonă a Moldovei, Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi, în Butuceni - unul din cele trei sate incluse într-un complex comun muzeal în aer liber, protejat de stat din 1968.
Complexul este un complex de construcții arhitecturale unice amplasat pe terase la diferite niveluri, situate pe malul abrupt al rîului Răut, la poalele unei stînci, care seamănă cu un dragon adormit, la marginea satului Butuceni, care face parte din rezervația unică istorico-naturală Orheiul Vechi, care și-a păstrat frumusețea naturală primordială și urmele civilizației antice.

Complexul turistic este format dintr-o casă de oaspeți confortabilă sub formă de conac boieresc, unde puteți petrece noaptea confortabil, un eco-restaurant unic, "La Butuc", unde mîncarea este un exemplu minunat de bucate delicioase și sănătoase preparate din produse naturale de origine locală, dar și un muzeu, care conține o vastă colecție de artefacte, prezentate în trei case rurale de la începutul secolului trecut, unde veți avea posibilitatea să atingeți istoria.

Orheiul Vechi este un loc unic, în care s-au păstrat urmele civilizațiilor străvechi, care au dat naștere unui nou popor, care a adunat cîte o picătură de sînge de la geto-daci, slavi, tătari, turci și alte popoare. Acesta este un loc sacru, unde, făcînd o comparație artistică, fire multicolore au fost adunate într-un ghem, din care mai tîrziu a fost țesut un covor frumos, care impresionează prin frumusețea și varietatea de culori și nuanțe.
Valea rîului Răut din raionul Orheiul Vechi este un loc unic nu doar din punct de vedere al istoriei poporului moldovenesc sau al frumuseții peisajelor, care se deschid pe neașteptate într-o priveliște uimitoare. Astfel de rupturi în scoarța pămîntului pot influența miraculos starea spirituală și fizică a omului, avînd un efect benefic asupra acestuia. Nu întîmplător, astfel de locuri pe Pămînt sînt numite "locurile puterii".

Orheiul Vechi este unul dintre aceste locuri, ce deține o concentrație mare de energie pozitivă, care a atras și atrage oameni care și-au dedicat viața călătoriilor și slujirii spirituale. Peșterile din stînci mai amintesc și acum de călugării care și-au dedicat viața slujirii lui Dumnezeu. Într-una din peșterile mănăstirii rupestre există și acum o biserică activă, unde vin turiști din întreaga lume.

Source: noi.md

Keywords:

turism , Orheiul Vechi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1402
Populația:
2102 locuitori

Raşcov este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iantarnoe, Slobozia-Raşcov și Raşcov. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Raşcov alcătuia 2102 oameni în anul 2011. Satul Rașcov a fost menționat documentar în anul 1402.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.