Go to section: Nature and tourism
14 july 2023, 15:30 Nature and tourism views 3936
O călătorie cu trenul prin Moldova (FOTO)
14 july 2023, 15:30 Nature and tourism views 3936

O călătorie cu trenul prin Moldova (FOTO)

„Trenul în care încap mai multe sate" sau „Trenul Vieții din Moldova", așa intutilează Ștefan Susai colecția sa de fotografii pe care a adunat-o dintr-o călătorie cu trenul prin localitățile din țară.

„Dimineața pleacă din Ungheni spre Chișinău iar seara se întoarce. Și face asta de peste patruzeci de ani. Pe băncile astea de lemn au mers prima dată bunicii. Apoi părinții și încă vreo două generații ale multor familii.

Îmi place trenul acesta. Și sper să mai circule măcar încă patruzeci de ani. Astăzi trenul a trecut prin localități unde erau nunți. Mecanicii au salutat fiecare eveniment pornind sirena. Trenul ăsta are farmecul lui. E chiar fascinant. Se identifică cu oameni, sate, destine. Fiecare călător parcă e membru al familiei trenului Ungheni – Chișinău și retur", comentează Ștefan Susai.

Mai jos găsiți fotografiile realizate de el.

Source: diez.md

Keywords:

tren , calatorie , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.