Go to section: Nature and tourism
07 october 2021, 13:30 Nature and tourism views 2953
Condiții noi de călătorie pentru moldoveni în România
07 october 2021, 13:30 Nature and tourism views 2953

Condiții noi de călătorie pentru moldoveni în România

Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie. Astfel, sînt menținute unele restricții pentru cetățenii Republicii Moldova, iar mai multe state cer prezentarea testului negativ la COVID-19 la trecerea frontierei.

Totodată, una dintre condițiile impuse de unele state este și prezentarea unui certificat de vaccinare. Potrivit informațiilor, măsura carantinei se instituie pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin, verde, galbenă sau roșie, inclusiv din Republica Moldova, pentru o perioadă de 14 zile. Sînt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

Totodată, pot fi exceptate de la măsura carantinei persoanele care rămîn pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă testul RTPCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în România sau îmbarcării.

Source: noi.md

Keywords:

Romania , calatorie , condiții

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2633 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Străşeni. Recea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Strășeni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2633 de oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.