Go to section: Nature and tourism
11 december 2015, 11:18 Nature and tourism views 7590
Moldova, România şi Ucraina vor colabora pentru a preveni inundaţiile în zona transfrontalieră
11 december 2015, 11:18 Nature and tourism views 7590

Moldova, România şi Ucraina vor colabora pentru a preveni inundaţiile în zona transfrontalieră

Despre prevenirea inundaţiilor de risc şi sistemul de alertă timpurie în bazinele superioare ale râurilor Siret şi Prut în zona transfrontalieră s-a discutat ieri la Chişinău. Proiectul a fost implementat pe teritoriul Republicii Moldova din aprilie 2014, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Proiectul derulant de partenerii din Ucraina, România și Moldova își propune reducerea vulnerabilității a inundaților pentru localitățile din regiune de frontieră prin: efectuarea lucrărilor la complexul Stânca-Costești, instalarea și interconectarea de sisteme de monitorizare în bazinele râurilor Siret și Prut. Se preconizează îmbunătățirea sistemului de avertizare și creșterea capacității de reacție a populației prin acțiuni de informare operativă, astfel încât în situații de urgență să fie posibilă intervenția", a menționat Arcadie Călărași, directorul Agenției ,,Apele Moldovei".

Source: trm.md

Keywords:

inundatie , frontiera

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3212 locuitori

Pituşca este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pituşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3212 oameni. Satul Pitușca a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.