Go to section: Holidays and customs
09 june 2022, 13:35 Competitions, festivals, projects views 1490
La Chișinău va avea loc Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu”
Photo: unica.md
09 june 2022, 13:35 Competitions, festivals, projects views 1490

La Chișinău va avea loc Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu”

Festivalul Internațional „Maria Bieșu” se află la ediția a XXX. Acesta se va deschide pentru public pe 8 septembrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” cu opera „Carmen”, opera în patru acte de Georges Bizet, în care soprana Valentina Nafornița va interpreta rolul lui Micaela, soprana Ramona Zaharia din România va interpreta rolul lui Carmen, Jonathan Tetelman – Don Jose.

Pe 10 septembrie – „Lacul Lebedelor” de Piotr Ceaikovski – balet în patru acte: rolul Odetta jucat de balerina originară din Ucraina - Iana Salenko.

Duminică 11 septembrie – „Turandot” de Giacomo Puccini, operă în trei acte, rolul faimoasei Turandot interpretat de Hanying Tso din Italia.

Pe 15 septembrie – „Giselle” – balet în două acte. 18 septembrie – „Boema” de Giacomo Puccini, opera în patru acte, pe 22 septembrie – „Aida”, opera în patru acte scrisă de Giuseppe Verdi.

Încheierea festivalului are loc pe 25 septembrie – CONCERT DE GALĂ, în care vor concerta Anna Litvinova – artistă din Ucraina, Florin Guzgă – România, baritonul Alexandru Constantin – România.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.