Go to section: Holidays and customs
05 june 2022, 14:30 The 9 of May views 2858
Maia Sandu a vizitat-o pe ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului
Photo: https://www.facebook.com/maia.sandu
05 june 2022, 14:30 The 9 of May views 2858

Maia Sandu a vizitat-o pe ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat-o astăzi, înainte de 9 mai, pe veterana Evghenia Pancișchina pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează Noi.md.

Doamna Evghenia Pancișchina va împlini, în septembrie, 100 de ani și este ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului.

S-a născut la Chișinău, a absolvit Liceul de fete „Regina Maria”, iar după Școala medicală a plecat pe front, unde a tratat ostașii răniți într-un spital de lîngă Leningrad. După război, a lucrat ca soră medicală la Maternitatea nr. 2 din Chișinău și la Centrul Mamei și Copilului. Sute de familii din Moldova o cunosc și o respectă. Are doi copii, nepoți și strănepoți.

Șefa statului i-a dorit sănătate și putere, pentru a se bucura alături de cei dragi de soare și un cer senin și pașnic.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1844
Populația:
773 locuitori

Țîghira este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Țîghira a fost menționat documentar în anul 1844.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.