Show news from...
Go to section: National ornament

eye 12926 Views

Festivalul „Frumos covor basarabean” la Orhei


Photo: gagauzinfo.md

Pe data de 11 iulie, în satul Clișova-Nouă, raionul Orhei, la Complexul de Meșteșuguri Populare „Arta Rustică" va avea loc cea de-a doua ediție a festivalului „Frumos covor basarabean", informează NOI.md.

În cadrul festivalului vor fi expuse covoare vechi și noi, vor avea loc masterclasuri de țesut, brodat, croșetat, confecționarea opincilor, susținute de meșteri.

Se prevede și un program artistic, în cadrul căruia vor evolua interpreta Raisa Bîrnaz, ansamblul folcloric „Plăieșii". Nu vor lipsi nici dansurile folclorice culese de la vatra satului.

Sărbătoarea este dedicată temei „Patrimoniul industrial", în cadrul celebrării Zilelor Europene ale Patrimoniului 2015, program al Consiliului Europei și Uniunii Europene, coordonat de Ministerul Culturii.

Keywords:

Festival , covoare , Moldova , meșter , cultura

Comments

 (1)
  • #1 leilei
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
    This message was deleted by the moderator!

Settlements of Moldova and Diaspora

Strîmbeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Read more