Go to section: Cinema
18 april 2023, 16:30 Cinema views 78635
18 april 2023, 16:30 Cinema views 78635

Emil Loteanu și Robert de Niro – doi titani ai cinematografiei mondiale


 Foto realizată de Vitalie Negru

În 1987 la Moscova avea loc al XV-lea Festival Internațional de Film. Se adunaseră somități ale cinematografiei, printre care Federico Fellini, Marcello Mastroiani, Giulietta Mazzina, Gerard Depardieu, Robert De Niro etc.

La festival era prezent și regizorul moldovean Emil Loteanu, care către 1987 deja era un nume în cinematografia mondială, avînd la activ așa pelicule ca „Lăutarii”, „O șatră urcă la cer”, „Gingaşa şi tandra mea fiara”, „Ana Pavlova”  etc.

Renumitul regizor american Martin Scorsese a fost unul dintre producătorii peliculei lui Loteanu „Ana Pavlova” și chiar a intrerpretat un rol episodic în film. În același film renumitul actor de la Hollywood, James Fox a interpretat unul dintre rolurile centrale. Robert De Niro și Jack Nicholson au visat să ajungă în filmele lui Loteanu, dar conducerea Comitetului de Stat al Cinematografiei URSS nu a admis acest lucru.

În cadrul Festivalului Emil Loteanu s-a întîlnit cu celebrul actor Robert De Niro, care era și președintele juriului forului cinematografic. Ambii erau la Moscova cu feciorii. Această întîlnire a fost imortalizată  pe fotografia unde Emil Loteanu și Robert De Niro apar împreună cu feciorii, la Moscova, în Piața Roșie. Fotografia realizată de Vitalie Negru a fost plasată pe Facebook de Sergiu Ungureanu.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1507
Populația:
396 locuitori

Larga Veche este un sat din cadrul comunei Larga Nouă, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 396 de oameni. Satul Larga Veche a fost menționat documentar în anul 1507.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.