Go to section: Cinema
15 july 2021, 14:30 Cinema views 3663
Premiere absolute și filme ale regizorilor autohtoni, proiectate la CRONOGRAF 2021
15 july 2021, 14:30 Cinema views 3663

Premiere absolute și filme ale regizorilor autohtoni, proiectate la CRONOGRAF 2021

După o perioadă lungă de pauză, îndrăgitul eveniment Seri de CRONOGRAF revine pe agenda culturală a Chișinăului. În perioada 14-17 iulie, în patru locații din Chișinău, vor fi proiectate 17 filme ale regizorilor din Republica Moldova, dintre care 11 sînt premiere absolute.

Seri de CRONOGRAF 2021 are loc în contextul celebrării celor 20 de ani de la inițierea, în anul 2001, a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF (FIFD CRONOGRAF). De-a lungul existenței sale FIFD CRONOGRAF a constituit o platformă de promovare atît a filmului documentar, cît și a cinematografiei naționale. De asemenea, festivalul a fost o pistă de lansare pentru mai multe generații de cineaști, precum și un spațiu de formare a publicului cinefil.

Evenimentul „Seri de CRONOGRAF 2021” este organizat de OWH Studio, cu suportul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova (CNC) și în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău.

Proiecțiile de film din cadrul Serilor de CRONOGRAF vor avea loc în patru locații din Chișinău: Cinematograful PATRIA „Loteanu”, Parcul „Valea Morilor”, Parcul „La Izvor ”și strada pietonală „Eugen Doga”. Accesul la premierele de la Cinematograful PATRIA „Loteanu” va avea loc în baza invitațiilor și a biletelor disponibile la casele și pe site-ul cinematografului, iar la toate proiecțiile în aer liber intrarea este gratuită.

Source: noi.md

Keywords:

Festival , film

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.