Go to section: Cinema
20 june 2021, 14:00 Cinema views 3797
Producția de filme artistice moldovenești supraviețuiește doar datorită partenerilor străini
20 june 2021, 14:00 Cinema views 3797

Producția de filme artistice moldovenești supraviețuiește doar datorită partenerilor străini

Industria moldovenească de film artistic supraviețuiește doar datorită proiectelor culturale străine.

Co-fondatorul Casei de Filme YOUBESC, Sergiu Cumatrenco Jr. a anunțat că va începe filmările la trei noi pelicule în București, Moscova și R. Moldova. El nu a dat mai multe amănunte referitoare la aceste proiecte, afirmînd doar că sînt “extrem de curajoase”.

În același timp, Cumatrenco a specificat că industria moldovenească de film supraviețuiește doar datorită proiectelor străine care au făcut posibile rezultate concrete. “Dacă nu erau proiectele americanilor, suedezilor, englezilor, elvețienilor, nemților, francezilor și românilor în Republica Moldova, industria locală era cu mult timp în urmă. Astăzi, colegii din industria de film și media pot pune pe masă niște rezultate ușor emergente”, a notat Cumatrenco pe rețelele de socializare.

Potrivit lui, pentru a fi competitivă, industria moldovenească de film are nevoie de dezvoltarea continuă a abilităților. “Probabil, nu este cazul să alergăm după trenul ce a plecat demult din gara veche, ci să îmbrățișăm ”clipa ce va să vină” fiind pregătiți și conectați la tehnologiile viitorului”, a concluzionat regizorul de film.

Compania YOUBESC a facilitat producția și coproducția a peste 10 pelicule de lung metraj și scurtmetraj, printre care hitul autohton „Ce lume minunată”, a fost inspirat din evenimentele tragice de la 7 aprilie 2009. Atît comedia „Miliard”, cît și alte filme produse de regizorul Cumatrenco au fost apreciate la forumurile internaționale și de publicul larg. În 2022 echipa YOUBESC planifică lansarea internațională a 3 titluri noi, create în coproducție cu parteneri din Romînia, Germania, Franța și Norvegia.

Source: noi.md

Keywords:

film , Cinematografie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.