|
REȚETA ZILEI: Cavurma de pui (mîncare găgăuzească)
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi făină şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Apoi se mută în ceaun, se acoperă cu bulion fierbinte şi se înăbuşă la foc slab 20-30 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii prăjită, sarea, piperul, vinul şi o parte de verdeaţă. Usturoiul pisat, foile de dafin şi piper boabe se adaugă la sfîrşit.
Cavurmaua se presară cu verdeaţă. Se serveşte cu mămăligă.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui,
- 3 linguri unt topit,
- 1 lingură făină de grîu,
- 2-3 cepe,
- 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6 roşii,
- 4-5 căţei de usturoi,
- 1 pahar bulion,
- 4 linguri vin,
- ½ pahar făină de porumb,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2-3 linguri verdeaţă tăiată.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1623
- Populația:
- 71 locuitori
Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.
Comments
(0)