Show news from...
Go to section: Cuisine

eye 895 Views

REŢETA ZILEI: Ciorbă ca la ţară


Mod de preparare:

Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Buli­onul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de oi,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 2 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • ½ rădăcină de ţelină,
  • 3 roşii,
  • 2 pahare borş acru (vezi reţeta Borş de tărîţe) sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

 

Keywords:

reteta , bucataria

Settlements of Moldova and Diaspora

Doibani I

Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Read more