|
REŢETA ZILEI: Şalău umplut
Mod de preparare:
Curăţăm peştele, înlăturăm branhiile, măruntaiele, spălăm, facem în macră pe partea interioară cîteva incizii şi ungem cu sare, piper, ulei vegetal şi suc de lămîie. Lăsăm să se marineze timp de 0,5 – 1 oră. Curăţăm legumele, dăm morcovul prin răzătoare măşcată, ceapa o tăiem semiinele, ardeiul – pai. Legumele pregătite le prăjim în ulei vegetal un pic pînă se înmoaie legumele, adăugăm caşcavalul, smîntîna, verdeaţa tocată mărunt, sare şi amestecăm. Umplem cu masa obţinută peştele. Pe tava unsă punem peştele cu umplutura în jos, îl ungem cu ulei vegetal şi îl coacem la temperatura de 160-170 de grade timp de 30-40 de minute. Înainte de a se servi se ornează cu verdeaţă şi lămîie.
Ingrediente:
• 1,2-1,4 kg de şalău,
• 2 morcovi,
• 2 cepe,
• 1 ardei dulce,
• 3-4 linguri de ulei vegetal,
• 0,5 pahar de caşcaval ras,
• 0,5 lămîie pentru marinare,
• 1 lingură de mărar tocat,
• sare,
• piper negru măcinat.
• 0,5 lămîie cînd se serveşte.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1661
- Populația:
- 799 locuitori
Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.
Comments
(0)