|
REŢETA ZILEI: Piept de porc ca la moldoveni
Mod de preparare:
Oasele se înlătură, carnea se taie bucăţi, se bate, bucăţilor li se dă o formă ovală, se presară cu sare şi piper, se ung cu muştar, se presară cu verdeaţă şi usturoi pisat. În centrul fiecărei bucăţi se pune ceapă prăjită, se răsuceşte, marginile se prind cu o scobitoare. Ruladele se trec prin făină şi se prăjesc sub greutate pe 2 părţi. Carnea prăjită se pune în ceaun, se acoperă cu smîntînă şi se înăbuşă la foc slab 10-15 minute. Înainte de a se servi, scobitorile se scot. Pe carne se toarnă sosul în care s-a înăbuşit.
Ingrediente:
- 600 g piept de porc,
- 3 cepe,
- 2 linguri ulei sau untură,
- 1 lingură muştar,
- 2 căţei de usturoi,
- 1 păhar de smîntînă nu prea grasă,
- 1 lingură făină de grîu,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1620
- Populația:
- 1005 locuitori
Trifăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Trifăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1005 oameni. Satul Trifăuţi a fost menționat documentar în anul 1620.
Comments
(0)