Go to section: Cuisine
14 march 2024, 13:05 Cuisine views 18120
REŢETA ZILEI: Pîrjoale de casă
14 march 2024, 13:05 Cuisine views 18120

REŢETA ZILEI: Pîrjoale de casă

Mod de preparare:

Carnea (mai bine partea internă de la pulpă) se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie feliuţe, se bate, apoi se taie fidea, se mărunţeşte, adăugîndu-se periodic frişca şi untul moale. În tocătură se adaugă sare, piper, verdeaţă tăiată, dacă doriţi ceapa tăiată şi usturoiul pisat, se bate bine, se formează pîrjoale şi se refrigerează. Pîrjoalele se trec prin faină, ouă bătute şi pesmeţi, se rumenesc pe ambele părţi şi se coc în cuptor.

Se servesc fierbinţi cu legume şi verdeaţă.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 2 linguri frişcă,
  • 1 lingură unt,
  • 4 linguri ulei,
  • ½ ceapă,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • 2 ouă,
  • ½ pahar pesmeţi măcinaţi,
  • 1 lingură făină de grîu.

Keywords:

bucataria , alimentatie , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
2125 locuitori

Andruşul de Jos este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cahul și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2125 de oameni. Satul Andruşul de Jos a fost menționat documentar în anul 1459.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.