|
REŢETA ZILEI: Sarmale cu orez şi gutui
Mod de preparare:
Varza se fierbe întreagă în apă sărată 10-12 minute, se scoate şi se desface. Cozile frunzelor se bat uşor. Pe frunze se pune umplutura, se răsucesc rulade (în Moldova sarmalele, de obicei, se fac mici (3-5 cm diametru, la o porţie se servesc 8-10 bucăţi) şi se prăjesc. Sarmalele se pun într-o tigaie unsă cu untură în 2-3 rînduri, fiecare strat se stropeşte cu unt topit. Deasupra se toarnă fiertură de gutuie, apoi se acoperă cu capac şi se pun în cuptor.
Prepararea umpluturii:
Fierbeţi orezul în apă sărată pînă este semigata, treceţi-l prin strecurătoare. Curăţaţi gutuii de coajă, tăiaţi-i cubuleţe, fierbeţi-i în apă, strecuraţi-i. Tăiaţi morcovul şi ceapa, căliţi amestecul. Adăugaţi orezul, gutuii, morcovul, ceapa şi verdeaţa şi amestecaţi bine.
Se servesc cu smîntînă bătută.
Ingrediente:
- 1 căpăţînă de varză,
- 2-3 linguri untură de porc,
- 1 pahar smîntînă,
- sare.
Pentru umplutură:
- 1 pahar orez,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- ½ gutuie,
- 2 linguri unt topit,
- 2 linguri mărar verde tăiat.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1522
- Populația:
- 1913 locuitori
Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.
Comments
(0)