Go to section: Cuisine
01 december 2024, 13:05 Cuisine views 12038
REŢETA ZILEI: Scrob cu dovlecei şi brînză
01 december 2024, 13:05 Cuisine views 12038

REŢETA ZILEI: Scrob cu dovlecei şi brînză

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se spală, se îndepărtează codiţa, se taie felii de 0,5 cm. Se trec prin faină amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smîntîna, se presară brînza şi mărarul, apoi se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute. Într-o cratiţă nu prea mare se toarnă ouăle şi frişca, se pune untul, sarea şi se fierbe pînă se obţine o masă semilichidă. Se pune în farfurii calde, de jur împrejur se pun rondele de dovlecei prăjiţi cu smîntînă, în centru - feliuţe de roşii. Toate se presară cu brînză şi verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde.

Ingrediente:

•    8 ouă,
•    2/3 pahar frişca (lapte),
•    2 linguri unt,
•    2 linguri brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    2 roşii,
•    2 dovlecei,
•    4 linguri smîntînă,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    foi de salată verde,
•    1 linguriţă verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
1129 locuitori

Cornova este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cornova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1129 de oameni. Satul Cornova a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.