|
REŢETA ZILEI: Cumaci - pîine cu umplutură de brînză
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdiile cu lapte cald şi apă cu sare, adăugaţi făina, frămîntaţi aluatul, lăsaţi-l pentru un timp, acoperindu-l cu o pînză. Cînd aluatul se ridică, mai frămîntaţi odată aluatul, împărţiţi-l 10- 12 bucăţi egale şi formaţi bile. Întindeţi fiecare bilă într-o turtă groasă,pe fiecare puneţi brînza dată prin răzătoare, amestecată cu mărarul tocat, uniţi marginile, redîndu-le forma de bile. Puneţi semifabricatele din aluat într-o formă dreptunghiulară pentru copt, acoperită cu folie pentru copt, la o distanţă nu prea mare una de alta (1-2 cm), puneţi tava la cald şi lăsaţi pîinea să crească. Cînd pîiniţele se vor uni, ungeţi produsul cu amestecul de ou şi smîntînă bătute. Se dă la cuptor la temperatura de 180 grade pentru 30-35 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn, la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.
Ingrediente:
- 800 g de făină,
- 50 g de drojdii,
- 1 pahar lapte,
- ½ pahar de apă,
- 1 linguriţă de sare,
- 1pahar de brînză de oi dată prin răzătoare,
- 1 lingură de mărar tocat,
- ½ pahar de smîntînă,
- 1 ou.
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
- Трагедия в "Крокус Сити Холле": МИД не подтверждает ранение гражданки Молдовы
- Молдова отменяет безвиз с Эквадором
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1769
- Populația:
- 596 locuitori
Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.
Comments
(0)