Show news from...
Go to section: Cuisine

eye 11546 Views

REŢETA ZILEI: Tocană de miel cu gutui

Mod de preparare:

Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă sare, piper, se prăjeşte în ulei, pînă la rumenire. Gutuile se curăţă se scoate capsula de seminţe, se tăie felii, se prăjeşte în unt pe ambele părţi, se adaugă carnea, se toarnă vin şi se căleşte la foc mic. În cazul în care carnea este vîrtoasă, în timpul fierberii se mai toarnă apă sau bulion.

Ingrediente:

  • 800 g pulpă de oaie (miel),
  • 2 gutui,
  • 1 pahar de vin alb,
  • 2 linguri de ulei vegetal,
  • 100 g de unt,
  • sare,
  • praf de piper negru.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Settlements of Moldova and Diaspora

Bocicăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Read more