Go to section: National costume
17 november 2017, 10:52 National costume views 7771
Costume naționale în dar de la familia președintelui Igor Dodon
17 november 2017, 10:52 National costume views 7771

Costume naționale în dar de la familia președintelui Igor Dodon

Familia președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, oferă 30 de costume naționale cetățenilor moldoveni aflați în Italia şi Rusia, drept răspuns la multiple solicitări parvenite în adresa lui din partea acestora.

Zece costume au fost transmise Ambasadei Republicii Moldova de la Roma, iar 20 – Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova și în orașul Surgut.

„Sîntem convinși că aceste costume vor fi utile, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Exprim întreaga noastră apreciere tuturor moldovenilor aflați departe de casă pentru modul în care promovează valorile autentice naționale, dar și prin implicarea în viața socială a țării de adopție. Or, tradițiile, datinile, portul popular sunt elemente care fac o națiune nemuritoare", se spune într-un comunicat de presă remis de Președinție.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1328 locuitori

Alexăndreni este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 5 km de oraşul Edineţ, la 14 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1328 de locuitori. Satul Alexăndreni este atestat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.