Go to section: Culture
13 may 2022, 10:30 Contests, festivals, musical projects views 2295
Sub ce număr vor evolua Zdob şi Zdub & Frații Advahov în finala Eurovision
Photo: https://www.facebook.com/fratiiadvahov
13 may 2022, 10:30 Contests, festivals, musical projects views 2295

Sub ce număr vor evolua Zdob şi Zdub & Frații Advahov în finala Eurovision

Eurovision Song Contest a anunțat ordinea în care țările calificate în marea finală vor evolua pe scena de la Torino. Astfel, prima va fi Republica Cehă, a doua Romînia, iar reprezentanții Moldovei „Zdob și Zdub” împreună cu frații Advahov vor evolua sub numărul 19, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

Marea finală se va desfășura sîmbătă, 14 mai, începînd cu ora 22.00.

Prima semifinală a avut loc pe 10 mai, în cadrul acesteia au evoluat și reprezentanții noștri „Zdob și Zdub” împreună cu frații Advahov, care au reușit să se califice în marea finală cu piesa „Trenulețul”.

 Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an, va fi a 66-a ediție a concursului și se va desfășura la Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, asta după ce Italia a cîștigat ediția din 2021 cu piesa Zitti E Buoni interpretată de trupa rock Måneskin.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, cînd SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Anul trecut, Moldova a fost prezentată de Natalia Gordienko cu piesa Sugar și s-a clasat pe locul 13.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.