Go to section: Culture
05 november 2022, 12:30 Fine art views 3023
O tînără pictoriță din Bălți transformă hainele în opere de artă
Photo: ADR Nord
05 november 2022, 12:30 Fine art views 3023

O tînără pictoriță din Bălți transformă hainele în opere de artă

Victoria Balica, o tînără pictoriță din Bălți, care transformă hainele în opere de artă, este protagonista unui nou spot elaborat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cadrul proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), prin sînt promovate realizările tinerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în industriile creative, transmite moldovenii.md cu referire la moldpres.md.

Bălţeanca este pasionată de pictură încă din copilărie. Visul i s-a îndeplinit odată cu absolvirea Facultății de Arte Plastice a Universității „Ion Creangă" din Chișinău.

“Celor care vor să-și transforme hobby-ul sau visul într-o sursă de venit, le recomand, întîi de toate, să nu le fie frică, să facă totul pas cu pas. Fiecare pas este o cale spre succes, în pofida oricăror dificultăți. Dificultăți oricum vor fi, dar este mai bine să încerci, să tinzi spre realizarea viselor tale decît mai tîrziu să regreți că nu ți-ai îndeplinit dorințele”, afirmă Victoria Balica.

Industriile creative, denumite și industrii culturale sau domenii ale economiei creative, vizează tot ceea ce este produs prin intermediul creativității artistice și științifice și intră în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele și impozitele plătite, creează locuri de muncă și profit, ajută la dezvoltarea regională și națională.

Proiectul urmărește să îmbunătățească condițiile inovatoare pentru industriile creative, economiile urbane și revitalizarea urbană în regiunea Dunării, să dezvolte capacități și să încurajeze cooperarea tuturor actorilor și părților interesate. În total, 22 de parteneri din șapte țări sînt implicați în implementarea proiectului, printre care ADR Nord și Primăria municipiului Bălți.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.