Go to section: Culture
29 november 2021, 15:00 Culture views 2482
Anna Pronina:
29 november 2021, 15:00 Culture views 2482

Anna Pronina: "Artistul trăiește atît timp cît gîndește"

Săptămîna trecută redacția Noi.md a participat la deschiderea expoziției de picturi a artistei Anna Pronina, dedicată orașului Chișinău, unde pictorița a prezentat publicului noua sa tehnică de autor. La eveniment, Anna și-a împărtășit gîndurile cu noi și a dat sfaturi artiștilor începători:

"Să lucreze și să cugete. Principalul lucru este să gîndească, să cugete și apoi să simtă, pentru că artistul trăiește atît timp cît gîndește."

Pronina demult experimentează în munca sa, folosind diverse tehnici de pictură, care conferă originalitate operelor sale și, cel mai important, ne permite să privim lumea prin ochii artistei. Anna a început să se intereseze de pictura cu cafea încă la începutul carierei sale, iar astăzi este cunoscută nu numai în Moldova, ci și peste hotare.

Artistul Alexei Gurski, care a vizitat expoziția lui Pronina, a sfătuit generația tînără să nu se teamă și să iubească ceea ce fac, pentru că atunci cu siguranță vor reuși totul:

"Nu vă temeți și iubiți ceea ce faceți. Nu vă temeți absolut de nimic".

Vă reamintim că expoziția are loc la Muzeul de Istorie al orașului, care este situat în turnul de apă de la intersecția străzilor A. Mateevici și G. Bănulescu-Bodoni. E Puteți vizita această expoziție pînă pe 2 decembrie.

Source: noi.md

Keywords:

expoziție , artist

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.