24 ianuarie 2013, 16:27 views 5649
Materiale din compartiment: Galeria foto |

Medalia "Nicolae Testemiţanu"

Medalia "Nicolae Testemiţanu"Medalia "Nicolae Testemiţanu" se conferă pentru:

  • merite deosebite în dezvoltarea ocrotirii sănătăţii, farmaceuticii, balneologiei şi medicinei preventive;
  • contribuţie substanţială la dezvoltarea ştiinţei medicale, la implementarea realizărilor ştiinţei în practica ocrotirii sănătăţii, la pregătirea cadrelor de cercetători ştiinţifici şi a specialiştilor de înaltă calificare în domeniul medicinei;
  • activitate organizatorică şi metodico-didactică prodigioasă;
  • participare activă la realizarea politicii sociale de stat.

Medalia "Nicolae Testemiţanu" se confecţionează din tombac patinat în formă de cerc, cu diametrul de 30 mm, avînd în centru efigia în relief a chipului lui Nicolae Testemiţanu. În partea superioară a medaliei, în exergă este imprimată în relief inscripţia "Nicolae Testemiţanu".

Medalia se fixează cu un inel de o baretă, acoperită cu o panglică albă de moar, cu lăţimea de 30 mm, avînd dungi simetrice de culoare albastră, roşie şi verde şi la mijloc o dungă roşie. În partea inferioară a baretei sînt aplicate o cunună din două ramuri de laur simetrice şi emblema medicinei - o cupă încolăcită de un şarpe, din tombac patinat.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.