Filtru pe categorii
  • 2013
  • page views Vizualizări

"Ordinul de Onoare"

"Ordinul de Onoare""Ordinul de Onoare" se conferă:

  • pentru contribuţie meritorie la consolidarea statalităţii, la promovarea reformelor şi a transformărilor democratice;
  • pentru activitate deosebit de rodnică în organele de stat şi pe tărîm social;
  • pentru merite deosebite în dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre Republica Moldova şi alte state, pentru contribuţie remarcabilă la integrarea republicii în structurile internaţionale;
  • pentru activitate intensă de pacificare;
  • în semn de apreciere pentru activitatea de binefacere şi sponsorizare, pentru susţinerea în permanenţă a acţiunilor social-umanitare.

"Ordinul de Onoare" se confecţionează din tombac, reprezentînd o stea puţin convexă, poleită cu aur, cu opt colţuri, formată din fascicule din cinci raze divergente şlefuite în faţete.

Peste steaua de bază este amplasată o altă stea, constînd din fascicule din trei raze în relief, suflate cu argint, raza din centru fiind decorată cu granule. În centrul ordinului, în cîmp emailat albastru, se află imaginea în relief, poleită cu aur, a Stemei de Stat a Republicii Moldova. Stema este înconjurată de o cunună din două ramuri de palmier, suflate cu argint. Diametrul ordinului este de 45 mm. Ordinul are pe revers un ac de siguranţă cu care se prinde de haină.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Visoca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
2375 locuitori

Visoca este un sat şi comună din raionul Soroca. Visoca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2375 de oameni. Satul Visoca fost menționat documentar în anul 1559.

Citeşte mai departe