Filtru pe categorii
  • views 20786 Vizualizări
  • posts 0

Ardei graşi umpluţi cu legume şi orez

Ingrediente:

  • 8-10 ardei graşi,
  • 4-5 roşii,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • 3 pahare  de smântână.

Pentru umplutură:

  • 2 cepe,
  • ½ morcov,
  • ½ rădăcină de pătrunjel,
  • 1 ardei gras,
  • ½ păhar orez,
  • 3 roşii,
  • 3 linguri de  ulei,
  • 1 lingură unt,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărea­ză şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o oală cu fundul gros cu umplutura în sus, deasupra se pune tocătura de roşii şi se înăbuşă în cuptor. Dacă se prepară la aragaz, se adaugă şi puţin bulion de legume. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Prepararea umpluturii: Ceapa, morcovul, pătrunjelul, ardeiul se taie fidea scur­tă şi se prăjesc în ulei. La urmă se adaugă jumătate din verdeaţă. Orezul, spălat şi uscat, se prăjeşte în unt, se amestecă cu legumele prăjite, se adaugă roşiile, curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cuburi, verdeaţa răma­să, sarea, piperul negru, pasta de ardei graşi. Se amestecă totul.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Doltu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Citeşte mai departe