Dovleac cu orez şi stafide
Ingrediente:
- 1 ceaşca de orez,
- 0,5 kg de orez,
- 100 g de dovleac,
- 150 g unt,
- 2 linguri de zahăr,
- vanilie pe vîrful unui cuţit.
Mod de preparare:
Orezul se spală, se fierbe în apa sărată ca să fie sfărîmicios. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţi 2x2 cm. Se prăjeşte în ½ de porţie de unt pînă se face moale. Stafidele se opăresc. Se amestecă orezul, bostanul, stafidele, untul şi vanilina şi se încălzesc.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1586
- Populația:
- 1137 locuitori
Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.