Filtru pe categorii
  • views 27272 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale cu ciuperci şi crupe de porumb

Ingrediente:

  • 40-60 frunze tinere de viţă-de-vie,
  • 2 pahare de bulion de carne,
  • 1 pahar de borş acru,
  • 3 roşii,
  • 1 pahar de smîntînă.

Pentru umplutură:

  • 3 morcovi,
  • 4 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 8-10 ciuperci,
  • 3 linguri de crupe de porumb (se poate şi orez),
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Pe frunzele opărite se aşează umplutura, care se împachetează şi se rulează astfel ca să se obţină în formă de punguţe. Pe fundul ceaunului se aştern frunze, apoi se pun sarmalele straturi, roşii date prin răzătoare, bulionul şi borşul se toarnă deasupra. Se acoperă cu un capac şi se dau la cuptor.

Prepararea umpluturii: Crupele se fierb, se adaugă puţin unt. Morcovii, ceapa, pătrunjelul se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei. Se adaugă roşiile mărunţite. Ciupercile se fierb, se taie cubuleţe şi se prăjesc în unt. Toate ingredientele se amestecă bine şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.

Se servesc cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Găureni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
534 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Zîmbreni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 534 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1527.

Citeşte mai departe