Filtru pe categorii
  • views 27917 Vizualizări
  • posts 0

Sarmale cu ciuperci şi crupe de porumb

Ingrediente:

  • 40-60 frunze tinere de viţă-de-vie,
  • 2 pahare de bulion de carne,
  • 1 pahar de borş acru,
  • 3 roşii,
  • 1 pahar de smîntînă.

Pentru umplutură:

  • 3 morcovi,
  • 4 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 8-10 ciuperci,
  • 3 linguri de crupe de porumb (se poate şi orez),
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Pe frunzele opărite se aşează umplutura, care se împachetează şi se rulează astfel ca să se obţină în formă de punguţe. Pe fundul ceaunului se aştern frunze, apoi se pun sarmalele straturi, roşii date prin răzătoare, bulionul şi borşul se toarnă deasupra. Se acoperă cu un capac şi se dau la cuptor.

Prepararea umpluturii: Crupele se fierb, se adaugă puţin unt. Morcovii, ceapa, pătrunjelul se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei. Se adaugă roşiile mărunţite. Ciupercile se fierb, se taie cubuleţe şi se prăjesc în unt. Toate ingredientele se amestecă bine şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.

Se servesc cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cotihana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Citeşte mai departe