Filtru pe categorii
  • views 17951 Vizualizări
  • posts 0

Fasole înăbuşite cu prune uscate

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole,
  • 1 pahar de prune uscate,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar smântână,
  • 2 lin­guri de caşcaval dat prin răzătoare,
  • 1 lingură de zahăr,
  • sare,
  • 1 lingură de mărar tăiat.

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la fiert în aceeaşi apă în care s-au muiat. Prunele se opăresc, se taie, se amestecă cu fasolea, se adaugă 1 lingură de unt şi smântână. Toate se înăbuşă la foc încet 8-10 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se sărează, se pune zahăr, caşcaval şi 1 lingură de unt.

Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
14 locuitori

Valea este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 14 oameni. Satul Valea a fost menționat documentar în anul 1814.

Citeşte mai departe