08 octombrie 2010, 13:50 views 41376

Salată de sfeclă cu mere şi nuci

Ingrediente:

  • 1 sfeclă,
  • 1 măr,
  • ½ pahar prune uscate,
  • ½ pahar stafide,
  • ½ pahar maioneză,
  • 2 linguri miez de nucă pisat,
  • 1/3 pahar scorţişoară.

Mod de preparare:

Sfecla se fierbe, se răceşte. Sfecla şi merele, curăţate de coajă, se dau prin răză­toare mășcată. Prunele se opăresc în apă fierbinte, se curăţă de sâmburi, se taie fidea. Stafidele se spală. Se amestecă toate, se adaugă nuci şi scorţişoară. Se condimentează cu maioneză şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.