Vinete murate umplute cu legume
Ingrediente:
• 4 vinete,
• 3 linguri de ulei,
• 1 lingură de sare,
• ţelină şi pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
• ¼ căpăţină de varză,
• 1 morcov,
• ½ rădăcină de pătrunjel,
• ½ rădăcină de ţelină,
• 5-6 căţei de usturoi,
• 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie pedunculul, apoi se taie de-a lungul dintr-o parte, nu pînă la capăt. Se fierb în apă puţin sărată 10-15 minute, se scot şi se pun sub o greutate pentru a se scurge lichidul amar. Se umplu vinetele, apoi se leagă cu tulpinile de ţelină opărite şi se pun în cratiţă, sub o greutate. Lăsaţi-le cîteva zile să se mureze. Înainte de a se servi, se taie felii, deasupra se toarnă ulei.
Prepararea umpluturii: Morcovul, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea, se rumenesc puţin, se amestecă cu varza tăiată şi frecată cu sare, verdeaţa şi usturoiul pisat.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1605
- Populația:
- 361 locuitori
Dămăşcani este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 361 de locuitori. Satul Dămășcani a fost menționat documentar în anul 1605.