Filtru pe categorii
  • views 25619 Vizualizări
  • posts 0

Carne de porc împănată cu prune uscate, la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (jambon sau piept),
  • 1 pahar prune sau caise uscate,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • 150g slănină,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Fructele uscate se opăresc, se înlătură sîmburii. Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se sărează, se pipărează şi se amestecă. Din tocătură se formează nişte „franzeluţe" cu lungimea 5-7 cm şi cu grosimea 1 cm şi se congelează. Carnea spălată şi curăţată de pieliţe şi tendoane se străpunge de-a lungul fibrelor şi se împănează cu „franzeluţele" congelate şi cu prune sau caise. Carnea împănată se sărează, se pipărează şi se înveleşte în folie de aluminiu (cu partea poleită înăuntru). Se dă la cuptor la temperatura de 180-200°C pentru 1-1,5 ore. Se scoate folia de aluminiu cînd e gata carnea ca să se rumenească carnea, temperatură se măreşte pînă la 230-240°C.

Carnea se serveşte (caldă sau rece) tăiată felii.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cobasna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1300 locuitori

Cobasna este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobasna și Suhaia Rîbnița. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Populaţia satului Cobasna alcătuia 1300 de cetăţeni în anul 2011. Satul Cobasna a fost menționat documentar în anul 1794.

Citeşte mai departe