19 octombrie 2010, 11:23 views 38530

Pui umplut cu sarmale

Ingrediente:

  • Un pui întreg - 1,5-2 kg,
  • 1 pahar orez,
  • 1  morcov,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingura pastă de roşii,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • ½ pahar ulei vegetal,
  • 20 -25 frunze tinere de viţă-de-vie proaspete sau murate.

Mod de preparare:

Puiul întreg pregătit se taie pe stern, se îndepărtează coastele şi coloana vertebrală, păstrîndu-se aripile şi picioarele. Sărăm şi piperăm puiul pe ambele părţi, lăsăm pe 2-3 ore la rece. Sarmalele se pregătesc fără carne şi se lasă să se răcească semigata. Se distribuie sarmalele uniform pe carnea de pui marinată, plasată cu pielea în jos, marginile se unesc, şi se fixează cusătura cu aţă sau scobitori. Se dă forma puiului, se unge cu ulei şi se coace la cuptor cu cusătura în jos timp de 30-40 de minute la 180°C pînă este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.