21 ianuarie 2011, 15:14 views 46188

Şalău umplut

Ingrediente:

•    1,2-1,4 kg de şalău,
•    2 morcovi,
•    2 cepe,
•    1 ardei dulce,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    0,5 pahar de caşcaval ras,
•    0,5 lămîie pentru marinare,
•    1 lingură de mărar tocat,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
•    0,5 lămîie cînd se serveşte.

Mod de preparare:

Curăţăm peştele, înlăturăm branhiile, măruntaiele, spălăm, facem în macră pe partea interioară cîteva incizii şi ungem cu sare, piper, ulei vegetal şi suc de lămîie. Lăsăm să se marineze timp de 0,5 – 1 oră. Curăţăm legumele, dăm morcovul prin răzătoare măşcată, ceapa o tăiem semiinele, ardeiul – pai. Legumele pregătite le prăjim în ulei vegetal un pic pînă se înmoaie legumele, adăugăm caşcavalul, smîntîna, verdeaţa tocată mărunt, sare şi amestecăm. Umplem cu masa obţinută peştele. Pe tava unsă punem peştele cu umplutura în jos, îl ungem cu ulei vegetal şi îl coacem la temperatura de 160-170 de grade timp de 30-40 de minute. Înainte de a se servi se ornează cu verdeaţă şi lămîie.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.