Filtru pe categorii
  • views 18468 Vizualizări
  • posts 0

Pîine pentru primire (întîlnire)

Ingrediente:

  • 650 g făină de grîu,
  • 1,5 pahar lapte,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri margarină,
  • 2 linguri zahăr,
  • 2 g vanilină,
  • sare,
  • 10 g drojdii,
  • 1 ou.

Mod de preparare:

Aluatul se prepară după cum este indicat în reţeta Colacul miresei. Împărţim aluatul în două părţi, în proporţie de 90 şi 10%. Din partea mai mare se formează o bilă, se acoperă cu pînză şi se lasă pentru un timp. Din restul aluatului se formează o torsadă şi elemente decorative (flori, frunze). Torsada se aplică în jurul bilei (în partea de jos), se pun elementele decorative, se unge cu ou bătut şi se lasă pentru 15-20 de minute. Se dă la cuptor, acesta fiind încălzit pînă la temperatură de 175-180 de grade pentru 40-45 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bulboaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Citeşte mai departe