Filtru pe categorii
  • views 16468 Vizualizări
  • posts 0

Ficat de vită, fiert înăbuşit în sos de smîntînă

Ingrediente:

•    500 g de ficat de vită,
•    80 g de slănină afumată,
•    1 rădăcină de morcov,
•    1 ceapă,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    2 linguri de grăsime de porc,
•    2 pahare de sos de smîntînă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    frunze verzi de salată.

Mod de preparare:

Faceţi în ficat incizii cu ajutorul unui cuţit şi introduceţi slănină afumată tăiată pai apoi tăiaţi ficatul bucăţi. Presăraţi cu sare, piper şi prăjiţi pînă se formează o coajă rumenă. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa tăiaţi-o pai şi prăjiţi-le un pic. Puneţi ficatul în caserolă, adăugaţi legumele prăjite, adăugaţi sos de smîntînă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vălcineţ

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4165 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vălcineţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4165 de oameni. Satul Vălcineț a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe