Filtru pe categorii
  • views 80028 Vizualizări
  • posts 0

Cighiri

Ingrediente:

  • 250 g ficat de vită,
  • 300 g inimă de vită,
  • 350 g plămîni de vită,
  • 400 g carne de porc de la piept,
  • 2 cepe,
  • 3 ouă,
  • 300 g prapur,
  • ½ pahar ulei,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Măruntaiele de vită şi carnea de porc se fierb pînă sunt gata. Ceapa se taie şi se prăjeşte, usturoiul se pisează. Ficatul fiert şi ceapa prăjită se dau prin maşina de tocat, restul măruntaielor şi carnea de porc se taie cuburi mici. Toate se amestecă, se adaugă ouăle, usturoiul, sarea şi piperul şi se amestecă iarăşi.
Masa obţinută se împarte în 10-15 porţii. Fiecare porţie se înveleşte în prapur, formîndu-se cîte o pîrjoală, se rumeneşte în ulei şi se dă la cuptor pînă este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horjeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
956 locuitori

Horjeşti este un sat din cadrul comunei Cărpineni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Horjești a fost menționat documentar în anul 1442.

Citeşte mai departe