Filtru pe categorii
  • views 12513 Vizualizări
  • posts 0

Tocană ca la ţară

Ingrediente:

  • 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă),
  • 2 cepe,
  • 100 g slănină de la burtă afumată,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Măruntaiele se fierb cu foi de dafin şi piper, apoi se scot din bulion, se răcesc şi se taie cuburi. Ceapa tăiată semiinele şi usturoiul mărunţit se rumenesc într-o tigaie cu ulei călit, apoi se adaugă măruntaiele, slănina tăiată cuburi şi se prăjesc pînă sunt gata. Se sărează, se piperează, se presară verdeaţa tăiată.
Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciofu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
22 locuitori

Ciofu este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Telenești. Localitatea se află la distanţa de 23 km de oraşul Teleneşti şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Ciofu a fost înființat în anul 1904.

Citeşte mai departe