Filtru pe categorii
  • views 12673 Vizualizări
  • posts 0

Tocană ca la ţară

Ingrediente:

  • 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă),
  • 2 cepe,
  • 100 g slănină de la burtă afumată,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Măruntaiele se fierb cu foi de dafin şi piper, apoi se scot din bulion, se răcesc şi se taie cuburi. Ceapa tăiată semiinele şi usturoiul mărunţit se rumenesc într-o tigaie cu ulei călit, apoi se adaugă măruntaiele, slănina tăiată cuburi şi se prăjesc pînă sunt gata. Se sărează, se piperează, se presară verdeaţa tăiată.
Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

Localităţile Moldovei şi diasporei

Costuleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Citeşte mai departe