Friptură de ficat cu ciuperci
Ingrediente:
- 500 g ficat de vită,
- 4 cepe,
- 6-8 cartofi,
- 5-6 ciuperci,
- 1 pahar mazăre verde,
- 2 roşii,
- 3 linguri untură de porc,
- 2-3 linguri bulion de carne,
- 3-4 căţei de usturoi,
- ½ lămîie,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- pătrunjel verde,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Ficatul se taie cuburi şi se prăjeşte uşor. Se adaugă ceapa şi ciupercile tăiate mărunt, se prăjesc toate împreună. În ceaun se pune ficatul prăjit cu ceapă şi ciuperci, cartofii tăiaţi cuburi şi prăjiţi şi mazărea. Se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă, înainte de a se lua de pe foc, se adaugă foi de dafin, usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.
Se garniseşte cu pătrunjel verde, felii de roşii şi lămîie.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1769
- Populația:
- 2240 locuitori
Podoimița este un sat din cadrul comunei Podoima din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 144 km de Chișinău. Populaţia satului Podoimița alcătuia 2 240 oameni în anul 2000. Satul Podoimița a fost menționat documentar în anul 1769.