21 ianuarie 2011, 15:19 views 20339

Iahnie ca la bulgari

Ingrediente:

•    2 kg de carne de oaie (dinapoi),
•    ½ de pahar de grăsime de porc topită,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    5-6 cepe,
•    2 linguri de paprica,
•    1 ardei,
•    sare,
•    crenguţă de cimbrişor.

Mod de preparare:

Carnea de oaie spălată şi curăţată, tăiaţi-o bucăţi mari, prăjiţi-o în ceaun în grăsime proaspătă de porc. Separat prăjiţi ceapa semiinele în ulei vegetal. În ceapa gata adăugaţi paprica şi ardeiul tăiat pai. Adăugaţi legumele în carnea rumenită, turnaţi apa sau bulionul astfel, ca ea să acopere produsele, adăugaţi sare şi crenguţa de cimbrişor. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit la foc domol pînă este gata. Înainte să o serviţi scoateţi crenguţa de cimbrişor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1401 locuitori

Lopatnic este un sat şi comună din raionul Edineţ. Lopatnic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Lopatnic este aşezat în partea de nord-vest a Republicii Moldova pe malul rîului Prut, la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Lopatnic din ținutul Hotin este menţionat pentru prima dată într-un document din 29 iunie 1570, cu denumirea de Lopatinți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.