Carne de oaie înăbuşită cu prune uscate
Ingrediente:
- 800 g carne de oi,
- 2 pahare prune uscate,
- 4 roşii,
- 2 linguri untură,
- 1 pahar bulion de carne,
- 3 linguri smîntînă,
- sare,
- foi de salată verde,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se prăjeşte şi se pune în oală. Se adaugă puţin bulion şi se înăbuşă pînă este pe jumătate gata, restul lichidului, se adăugă, pe măsură ce scade. Prunele se spală, se opăresc şi se scurg prin strecurătoare. Sîmburii se înlătură. Prunele se pun pe carne, apoi roşiile decojite şi tăiate cuburi, se adaugă sare şi verdeaţa tocată. Peste ele se toarnă smîntîna şi oala se dă la cuptor pentru 25-30 minute. Periodic oala trebuie scuturată, ca să nu se ardă carnea.
Se garniseşte cu foi de salata verde.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1736
- Populația:
- 1075 locuitori
Plopi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Plopi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Populaţia satului Plopi alcătuia 1075 de oameni în anul 2012. Satul Plopi a fost menționat documentar în anul 1736.