18 octombrie 2010, 14:07 views 20983

Carne de vită ca la ţărani

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 3 linguri de vin sec,
  • ½ pahar arpagic,
  • 1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 3-4 roşii,
  • 1½ pahare fasole,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 linguri de verdeaţă tocată,
  • 4-5 crenguţe de pătrunjel.

Mod de preparare:

Carnea de la marginea groasă sau subţire se tăie cîte 1 bucată la porţie, se bate, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei, cu vin sec, se adaugă o crenguţă de pătrunjel, foile de dafin, cîţiva bulbi de arpagic, se amestecă totul, se presează bine în vas şi se lasă pentru 25-30 minute să se marineze. În timpul marinarii se amestecă de 2 ori. Foile de dafin şi pătrunjelul se scot de a  se pune la prăjit. Carnea se rumeneşte cu ceapă, se pune în ceaun, se adaugă roşiile tocate, fasolea fiartă, sarea, piperul, verdeaţa tocată, usturoiul pisat şi vinul. Se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor ca să se înăbuşe timp de 30-40 minute.

Dacă mîncarea se pregăteşte din alte feluri de carne, atunci după prăjire se toarnă bulion, se înăbuşă, apoi se pune fasolea şi se mai înăbuşă cum s-a descris mai sus.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1571 locuitori

Covurlui este un sat şi comună din raionul Leova. Covurlui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 de oameni. Satul Covurlui a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.