Filtru pe categorii
  • views 25987 Vizualizări
  • posts 0

Şalău cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • 1 şalău(1,5 kg),
  • 1 vînătă,
  • 1 ardei dulce,
  • 1 dovlecel,
  • 5-6 ciuperci,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 0,75 g unt.

Pentru marinată:

  • zeama unei lămîi,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 2 linguri sos de soia,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Peştele întreg se curăţă de solzi, măruntaie, se fac cîte patru tăieturi pe ambele părţi. Ingredientele pentru marinată se amestecă, se unge cu ele peştele, se lasă la marinat pentru 30-40 minute. Se dă la cuptor  cu marinata într-o tava unsă cu ulei pentru 40-45 minute la 180 de grade. Cu 15 minute înainte de a fi gata, în tăieturi se pune untul. Legumele curăţate se taie: ciupercile mari şi roşiile – în jumătăţi, vinetele şi dovleceii – druguleţi, ardeii – fidea măşcată. Legumele tăiate se ung cu ulei şi se dau la cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute. Se sărează.

Peştele copt se serveşte cu legume, verdeaţă, felii de lămîie.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sămănanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
800 locuitori

Sămănanca este un sat şi comună din raionul Orhei. Sămănanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Sămănanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Citeşte mai departe