Filtru pe categorii
  • views 8925 Vizualizări
  • posts 0

Crap înăbuşit în marinată ca la ţară

Ingrediente:

•    1 crap (1,5 kg),
•    1 ceapă,
•    1 morcov,
•    0,4 rădăcină de ţelina,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Pentru marinată:
•    1 pahar oţet (6%),
•    1 pahar ulei vegetal,
•    1 pahar apă,
•    sare,
•    piper boabe,
•    2-3 frunze de dafin.
 
Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la foc foarte mic timp de 3-3,5 ore pînă este gata. Peştele este gata, atunci cînd coastele şi oasele spinării sînt moi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chircăieştii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Citeşte mai departe