Filtru pe categorii
  • views 10315 Vizualizări
  • posts 0

Crap înăbuşit în marinată ca la ţară

Ingrediente:

•    1 crap (1,5 kg),
•    1 ceapă,
•    1 morcov,
•    0,4 rădăcină de ţelina,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Pentru marinată:
•    1 pahar oţet (6%),
•    1 pahar ulei vegetal,
•    1 pahar apă,
•    sare,
•    piper boabe,
•    2-3 frunze de dafin.
 
Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la foc foarte mic timp de 3-3,5 ore pînă este gata. Peştele este gata, atunci cînd coastele şi oasele spinării sînt moi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cenuşa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Citeşte mai departe