Filtru pe categorii
  • views 9191 Vizualizări
  • posts 0

Crap înăbuşit în marinată ca la ţară

Ingrediente:

•    1 crap (1,5 kg),
•    1 ceapă,
•    1 morcov,
•    0,4 rădăcină de ţelina,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Pentru marinată:
•    1 pahar oţet (6%),
•    1 pahar ulei vegetal,
•    1 pahar apă,
•    sare,
•    piper boabe,
•    2-3 frunze de dafin.
 
Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la foc foarte mic timp de 3-3,5 ore pînă este gata. Peştele este gata, atunci cînd coastele şi oasele spinării sînt moi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

Localităţile Moldovei şi diasporei

Caraiman

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
65 locuitori

Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.

Citeşte mai departe