Filtru pe categorii
  • views 10724 Vizualizări
  • posts 0

Crap înăbuşit în marinată ca la ţară

Ingrediente:

•    1 crap (1,5 kg),
•    1 ceapă,
•    1 morcov,
•    0,4 rădăcină de ţelina,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Pentru marinată:
•    1 pahar oţet (6%),
•    1 pahar ulei vegetal,
•    1 pahar apă,
•    sare,
•    piper boabe,
•    2-3 frunze de dafin.
 
Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la foc foarte mic timp de 3-3,5 ore pînă este gata. Peştele este gata, atunci cînd coastele şi oasele spinării sînt moi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bogdăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
509 locuitori

Bogdăneşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Grimeşti, Bezeda și Bogdăneşti. Satul Bogdăneşti este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni, la 27 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 250 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 509 oameni. Satul Bogdăneşti din ţinutul Hotin este atestat documentar între anii 1580-1581.

Citeşte mai departe