Filtru pe categorii
  • views 10788 Vizualizări
  • posts 0

Peşte copt cu dovlecei şi praz

Ingrediente:

  • 800 g fileu de peşte (batog, calcan, şalău, crap),
  • 3-4 dovlecei,
  • 2 fire praz,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură pesmeţi măcinaţi,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • 2 pahare de smîntînă nu prea grasă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), deasupra se pun dovlecii şi prazul, apoi se toarnă smîntîna, se presară caşcavalul amestecat cu pesmeţi şi dau la cuptor.

Peştele se serveşte în tigăile mici (sau ulcele), presărat cu verdeaţă.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ursoaia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Citeşte mai departe