Filtru pe categorii
  • views 17601 Vizualizări
  • posts 0

Fitofag înăbuşit cu vin

Ingrediente:

  • 1 kg peşte,
  • 5-6 cepe,
  • 4-5 ciuperci,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 3-4 roşii,
  • ¾ pahar vin alb sec,
  • 1 lingură pesmeţi fărîmiţaţi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi verdeaţă, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se pune la marinat pentru 1-2 ore la rece. Ceapa se taie fidea şi se prăjeşte. Ciupercile se taie bucăţele şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de seminţe, de pieliţă şi se taie felii. În ceaun pe rînd se pun straturi o parte de ceapă, ciuperci şi roşii, apoi se pun bucăţile de peşte, care se acoperă din nou cu ceapă, ciuperci şi roşii, se presară cu pesmeţi, se adaugă piper boabe, foi de dafin, se toarnă vinul şi se înăbuşă cu capac la cuptor.

Acest fel de mîncare poate fi servit atît rece, cît şi cald.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iserlia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1828
Populația:
884 locuitori

Iserlia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Carabiber, Bogdanovca și Iserlia. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 91 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 884 de oameni. Satul Iserlia a fost întemeiat în anul 1828.

Citeşte mai departe