Filtru pe categorii
  • views 39860 Vizualizări
  • posts 0

Friptură de peşte în ulcele

Ingrediente:

  • 700 g peşte,
  • 8-10 cartofi,
  • 1 praz,
  • 4-5 linguri de ulei,
  • 1-2 ardei graşi,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • 2-3 linguri vin de masă alb sec,
  • ½ lingură pastă de roşii,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Peştele curăţat de oase se taie bucăţi, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin, cu ulei şi se lasă pentru 20-30 minute. Apoi se trece prin faină şi se rumeneşte în ulei. După aceasta se pune în ulcele, se adaugă cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, se presară cu praz mărunţit şi prăjit şi ardei gras tăiat mărunt, se toarnă bulionul, pasta de roşii prăjită. Se adaugă verdeaţa, sarea piperul, foile de dafin, usturoiul pisat şi se înăbuşă la cuptor pînă este gata.

Friptura se serveşte în ulcele, se presără cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Oxentea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
2794 locuitori

Oxentea este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Oxentea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Dubăsari și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Oxentea a fost menționat documentar în anul 1574.

Citeşte mai departe